Skils for the future

Skils for the future

 

Ker se gospodarstvo razvija na podlagi povpraševanj po določenih veščinah, je postalo sodeluje z izobraževalnim sistemom ključnega pomena. Preko tega se lahko razvijejo učinkoviti programi izobraževanja in usposabljanja.

 

V zadnjih treh letih je »Skills For the Future« dosegel preko 10.700 dijakov poklicnih šol, starih med 15 in 18 let, v 15 evropskih državah. Tekom celoletnega programa so dijaki – vodeni s strani učiteljev in približno 300 Hyundai prostovoljcev – imeli priložnost, da razvijejo svoje podjetje, se osvetijo pomena veščin ZTIM in neposredno prenesejo svoje znanje v realni poslovni svet.

Pobuda za dijake predstavlja pomemben mejnik pri krepitvi njihovih siceršnjih potencialov. Hyundai Skills for the Future Award je s strani evropske komisije prepoznan kot primer dobre prakse na področju podjetniškega izobraževanja. Konec tega šolskega leta bodo najboljše ideje (storitve in izdelki) nagrajene. Letos se posebej osredotočajo na trajnostne rešitve. Lanski zmagovalci so ustvarili inovativen alkotest "SoberDrive", ki je vgrajen v avtomobilski ključ in v sodelovanju s Hyundai Motor trenutno proučujejo možnosti trženja svojega proizvoda.

Zaposljivost mladih je za evropsko komisijo postala glavna prioriteta. Pobuda odgovarja na pomanjkljive in iskane kompetence ter podpira rast v Evropi. Evropi se čas za doseganje ciljev za 2020 izteka. Danes bolj kot kdaj koli prej sta JA Evropa in Hyundai zavezana podpirati mlade Evropejce pri vstopanju na trg dela. Pozivata oblikovalce politik, da pri tem pomagajo s potrebnimi reformami. Usposobljeni delavci so zelo iskani, posebno v tekmovalnem in inovativnem sektorju kot je avtomobilska industrija. 

"Da bi zadostili potrebam po usposobljenih delavcih morata izobraževanje in gospodarstvo sodelovati. Program kot "Skills for the future" in naše partnerstvo z Hyundai Motors sta odlična primera, kako mlade priučiti potrebnih tehničnih in podjetniških znanj." je povedala Caroline Jenner, generalna direktorica Ja Europe.

Več: 
http://jaeurope.org/…/126-ja-europe-and-hyundai-join-forces… 
http://www.hyundai.si/…/hyundai_motor_spodbuja_strokovna_z…/

 

Piškotke uporabljamo z namenom, da se vam lažje zagotovi boljšo uporabo spletne strani. Več o tem si lahko preberete tu.

Potrjujem piškotke za to spletno stran